Homes for All – Dortheavej Residence / Bjarke Ingels Group

first_img Denmark CopyAbout this officeBjarke Ingels GroupOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureSocial HousingCopenhagenDenmarkPublished on October 08, 2018Cite: “Homes for All – Dortheavej Residence / Bjarke Ingels Group” 08 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?丹麦预制经济适用房 Dortheavej / Bjarke Ingels Group / Bjarke Ingels Group是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopySocial Housing•Copenhagen, Denmark Architects: Bjarke Ingels Group Area Area of this architecture project “COPY” Photographs:  Rasmus Hjortshøj – COAST Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: HB Trapper, ContigaPartners In Charge:Bjarke Ingels, Finn NørkjærProject Managers:Ole Elkjær-Larsen, Per Bo MadsenTeam:David Zahle, Alberte Danvig, Alejandro Mata Gonzales, Alina Tamosiunaite, Birgitte Villadsen, Cat Huang, Claudio Moretti, Dag Præstegaard, Daruisz Duong Vu Hong, Enea Michelesio, Esben Christoffersen, Ewelina Moszczynska, Frederik Lyng, Henrik Kania, Høgni Laksáfoss, Jakob Andreassen, Jonas Aarsø Larsen, Karl Aarso Larsen, Katerina Joannides, Krista Meskanen, Laura Wätte, Lucas Torres Aguero, Maciej Jakub Zawaszki, Maria Teresa Fernandez Rojo, Michael Schønemann Jensen, Mikkel Marcker Stubgaard, Nigel Jooren, Rasmus Pedersen, Robinson Neuville, Sergiu Calacean, Taylor McNally-Anderson, Terrence Chew, Tobias Hjortdal, Tobias Vallø SørensenClient:LejerboCollaborators:MOECity:CopenhagenCountry:DenmarkMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Rasmus HjortshøjRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Text description provided by the architects. Named after its Dortheavej address in the northwestern part of Copenhagen, the 5-story building winds through the area characterized by car repair shops, storage and industrial buildings from the 1930s–50s. BIG was commissioned to design Dortheavej in 2013 by Danish non-profit affordable housing association Lejerbo, whose mission is drafted by Danish urban space designer Jan Gehl. BIG was asked to create much needed affordable housing and public space in the area, while keeping the pedestrian passageways open and the adjacent green yard untouched. Earlier this spring, BIG and Lejerbo were honored by the Danish Association of Architects with the Lille Arne Award for prioritizing the spatial qualities of the residences and the building strategy on a strict affordable housing budget.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj“Our ambition was to create affordable apartments by the world’s leading architects. Together with BIG, we have succeeded in creating sustainable, safe and functional homes that see eye to eye with the people who live in them.“ Jan Hyttel, President, Lejerbo Copenhagen.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj“Affordable housing is an architectural challenge due to the necessary budget restrictions. We have attempted to mobilize modular construction with modest materials to create generous living spaces at the urban as well as the residential scale. The prefabricated elements are stacked in a way that allows every second module an extra meter of room height, making the kitchen-living areas unusually spacious. By gently adjusting the modules, the living areas open more towards the courtyard while curving the linear block away from the street to expand the sidewalk into a public square. Economical constraints often lead to scarcity—at Dortheavej, we have managed to create added value for the individual as well as the community.” Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG.Save this picture!© Rasmus HjortshøjThe characteristic checkered pattern of Dortheavej is based on a singular prefab structure. Conceived as a porous wall, the building gently curves in the center, creating space for a public plaza towards the street on the south side and an intimate green courtyard towards the north. On the street level, the building opens up to allow the residents and general public to pass seamlessly into the courtyard.Save this picture!© Rasmus HjortshøjThe housing modules repeat along the curve and are stacked to the height of the surrounding buildings. The stacking creates additional space for each apartment to have a small terrace, providing a setting for healthy, sustainable living. On the sunny south side, balconies retract and add depth to the façade while on the northern side, the facade is even. Long wooden planks cover the façade on all sides, highlighting the modules and alternating to accentuate the checkered pattern.Save this picture!© Rasmus HjortshøjLarge floor-to-ceiling windows in the apartments allow lots of daylight into the units and outside views to the green courtyard or the surrounding neighborhood. The size of the apartments ranges from 60-115m2 and the materials are all kept very simple with wood and concrete in light colors dominating inside and out.Save this picture!© Rasmus HjortshøjEvening views of Dortheavej situated in one of the most multi-ethnical, low-income neighborhoods in Copenhagen, show the building as light and transparent. Residents can look out from their balconies and the surrounding community can see the activity inside.Save this picture!© Rasmus HjortshøjThe small square created by the building’s slight curve will be landscaped with cherry trees and spaces for bicycle parking—the preferred way of getting around the city.Save this picture!© Rasmus HjortshøjThe north facing façade looks towards an enclosed green courtyard which residents of Dortheavej and the neighboring buildings can use for recreational activities.Save this picture!© Rasmus HjortshøjProject gallerySee allShow lessLighthouse / Knowhow ShopSelected ProjectsBIG Selected to Design First Phase of Airport City in LuxembourgArchitecture NewsProject locationAddress:Copenhagen, DenmarkLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Homes for All – Dortheavej Residence / Bjarke Ingels Group “COPY” Projects Social Housingcenter_img Photographs Area:  6800 m² Year Completion year of this architecture project 2018 ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/903495/homes-for-all-dortheavej-residence-bjarke-ingels-group Clipboard Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/903495/homes-for-all-dortheavej-residence-bjarke-ingels-group Clipboard Homes for All – Dortheavej Residence / Bjarke Ingels GroupSave this projectSaveHomes for All – Dortheavej Residence / Bjarke Ingels Group Save this picture!© Rasmus Hjortshøj+ 24Curated by Diego Hernández Sharelast_img read more

Audio Video Recording Of Witness Statements & Installation Of CCTV In Police Stations: SC Directs Centre To File Affidavit Before 7th September [Read Order]

first_imgTop StoriesAudio Video Recording Of Witness Statements & Installation Of CCTV In Police Stations: SC Directs Centre To File Affidavit Before 7th September [Read Order] LIVELAW NEWS NETWORK6 Aug 2020 8:13 AMShare This – xThe Supreme Court has directed the Centre to file its affidavit before 7th September 2020 on the issues of implementation of audio-video recording of witness statements recorded by a Police officer under Section 161 CrPC and installation of CCTV in Police Stations While considering an SLP filed by one Paramvir Singh Saini last month, the bench headed by Justice RF Nariman, had said that it…Your free access to Live Law has expiredTo read the article, get a premium account.Your Subscription Supports Independent JournalismSubscription starts from ₹ 599+GST (For 6 Months)View PlansPremium account gives you:Unlimited access to Live Law Archives, Weekly/Monthly Digest, Exclusive Notifications, Comments.Reading experience of Ad Free Version, Petition Copies, Judgement/Order Copies.Subscribe NowAlready a subscriber?LoginThe Supreme Court has directed the Centre to file its affidavit before 7th September 2020 on the issues of implementation of audio-video recording of witness statements recorded by a Police officer under Section 161 CrPC and installation of CCTV in Police Stations While considering an SLP filed by one Paramvir Singh Saini last month, the bench headed by Justice RF Nariman, had said that it is important to “follow up” on the directions issued in Shafhi Mohammad v. State of Himachal Pradesh’ (2018) 5 SCC 311, with respect to introduction of “videography in investigation”. “We request Shri K. K. Venugopal, learned Attorney General of India, not only to appear on behalf of the Union of India but also to assist us in this case” said the bench yesterday while directing the Centre to file affidavit in this issue.The case is posted on 16th September, 2020. In Shafhi Mohammad, the court had ordered that the first phase of implementation of crime scene videography must be introduced by 15th July, 2018, at least at some places as per viability and priority determined by the COB. The Court had also directed that with a view to check human rights abuse, CCTV cameras be installed in all police stations as well as in prisons. It had directed the Home Ministry to constitute a Central Oversight Body that may issue appropriate directions so as to ensure that use of videography becomes a reality in a phased manner.In the said case, the Court had accepted a Centrally Driven Plan of Action prepared by the Committee of the MHA, for implementation of the directions in a phased manner with milestone-based review mechanism as follows: Phase-I: Three Months: Concept, Circulation and Preparation Phase-II: Six Months: Pilot Project Implementation Phase-III: Three Months: Pilot Implementation Review Phase-IV: One Year: Coverage extension from Pilot Implementation Phase-V: One Year: Coverage extension to remaining Cities and Districts Observing that “follow up to these directions is important,” the Bench, during last hearing, had issued notice to the Union of India- Ministry of Home Affairs and had appointed Senior Advocate Siddharth Dave as Amicus Curiae. Case Details: Case Title: Paramvir Singh Saini v. Baljit Singh  . Case No.: SLP (Crl) DN 13346/2020 Coram: Justices RF Nariman, Navin Sinha  Appearance: AOR Bankey Bihari and Advocate Dhawaljeet Dutta (for Petitioner) Click here to Read/Download OrderRead OrderNext Storylast_img read more